søndag den 23. august 2009

Schackenborg slot i Møgeltønder


Schackenborg slot ligger 5km udenfor den smukke by i sønderjylland Møgeltønder. Oprindeligt var Schackenborg slot bygget som et værn mod friserne og samtidig en beskyttelsesfaktor fra sejlende fra Vida og så ind til Tønder. Schackenborg slot har tilhørt Schack-slægten i intet mindre en elleve generationer inden den i nittensyvoghalvfjerds kom til at tilhøre den danske royale familie.


Da Joachim og Alexanda skulle giftes i nittenfemoghalvfems blev der lavet end indsamling blandt danskerne. Denne indsamling gav intet mindre en 13millioner kroner, som blev brugt til at restaurere Schackenborg Slot, så det kunne blive så smukt som det står idag.


Schackenborg slot er ikke længere pr. definition åbent for gæster, men om sommeren kan man som gæst besøge slottet via en række guidede ture. Tag endelig et smut forbi - det er besøget værd.
Og hvis du alligevel er i Møgeltønder for at besøge slottet, så kan du ligeså godt benytte muligheden til også at støve en tur igennem de smukke gader i den lille landsby og eventuelt besøge Møgeltønder landsby kirke, der er utrolig smuk og bestemt værd at aflægge et visit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Søg i denne blog